A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Гадяцької міської ради Полтавської області
"Абсолютно неважливо, наскільки геніальний ваш розум або стратегія – якщо ви граєте поодинці, то завжди програєте тим, хто грає в команді" (Рід Хоффман)

Онлайнова кейс-студія для освітян: ефективні стратегії проведення олімпіад і конкурсів у 2024/2025 навчальному році

Дата: 15.10.2024 08:30
Кількість переглядів: 15

​​​​​​Фото без опису

14 жовтня 2024 року відбулася онлайнова кейс-студія для директорів і заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської та Сергіївської територіальних громад «Ефективні стратегії та практики проведення олімпіад і конкурсів у закладах освіти в 2024/2025 навчальному році».

Модератором зустрічі виступив Сергій Майборода, консультант комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради. Він координував обговорення, надавав рекомендації щодо організації інтелектуальних змагань та запропонував нові підходи до їх проведення.

Під час обговорення підкреслювалась важливість олімпіад і конкурсів як ефективного інструменту для розвитку критичного мислення, творчих здібностей учнів і навичок вирішення складних завдань. Такі заходи не лише допомагають поглиблювати знання з окремих предметів, але й сприяють виявленню талантів серед школярів, заохочуючи їх до саморозвитку і здорової конкуренції.

Одним із центральних питань кейс-студії стало планування найближчих конкурсів і олімпіад. Серед них:

ІХ міський конкурс для учнів 4 класів «Всезнайко» з української мови та літературного читання;

ІХ міський конкурс для учнів 4 класів «Всезнайко» з математики та української мови та літературного читання;

ХХV Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика;

ХV Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка;

VIII міський учнівський конкурс знавців історії та історичного краєзнавства «Мій Драгоманівський край»;

II міський конкурс для учнів 4-9 класів «Я здоров'я збережу!».

Також було обговорено організацію першого етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з навчальних предметів.

Освітянам були представлені ключові дати проведення змагань:

23-25 жовтня – перший етап олімпіади з математики.

28 жовтня – старт Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Ці дати стали орієнтирами для освітніх установ, які прагнуть успішно організувати інтелектуальні заходи.

У ході кейс-студії було представлено електронні ресурси для підтримки педагогів у підготовці до олімпіад і конкурсів. На сайті комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради створено онлайн-базу, де освітяни можуть знайти необхідні матеріали, завдання та методичні рекомендації для проведення заходів. Це значно полегшить підготовку і забезпечить вчителів усім необхідним для успішного проведення інтелектуальних змагань. Освітяни отримали доступ до сучасних інструментів, що допоможуть у якісній організації конкурсів на місцях.

Онлайнова кейс-студія стала важливою платформою для обміну досвідом і розробки нових підходів до організації олімпіад і конкурсів. Завдяки спільним зусиллям освітян ці заходи сприятимуть розвитку інтелектуальних здібностей учнів, підтримці їхніх талантів і мотивації до самовдосконалення.

Загалом, захід став успішним кроком до вдосконалення процесу проведення інтелектуальних заходів у закладах освіти, надаючи учням можливість розкрити свої здібності та досягти нових вершин у навчанні.

Інформує консультант Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА

Відповідно до Закону України «Про авторське право і суміжні права» поширення інформації дозволено лише у випадку зазначення імені автора.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень