A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Гадяцької міської ради Полтавської області
"Абсолютно неважливо, наскільки геніальний ваш розум або стратегія – якщо ви граєте поодинці, то завжди програєте тим, хто грає в команді" (Рід Хоффман)

Проведено онлайнову зустріч з педагогами ЗДО «Як працювати з дітьми і батьками в умовах надзвичайної ситуації»

Дата: 04.08.2024 23:53
Кількість переглядів: 17

​​​Фото без опису2 серпня 2024 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради проведено онлайнову зустріч з педагогами ЗДО Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад «Як працювати з дітьми і батьками в умовах надзвичайної ситуації».

Зараз кожен із нас – опора для іншого. І саме зараз для дітей ми – значно більше, ніж педагоги. Будь-який дорослий, який перебуває поруч із дитиною, який може відчувати стабільність, обличчя якого зберегло жвавість, хто знаходить у собі сили дивитися в очі, може пояснювати, що відбувається, витримати погляд того, кому складно, витримати напруження, – є маяком і джерелом зцілення. Зараз ми всі – маяки та джерела зцілення для тих, хто поруч із нами.

Психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна Аколович запропонувала колегам практики стійкості: тілесні техніки, вправи на дихання «Моє – не моє», «Човник», вправи на заземлення, стабілізаційний масаж, білатеральну практику «Метелик», вправи «Візьми себе в руки»,  «Своє місце займаю», «Моя дівчинка (хлопчику), чого ти зараз хочеш?» та інші.

Учасники поновили свої знання про те, що потрібно робити одразу після надзвичайної ситуації, що потрібно дитині, щоб відчувати стабільність, оволоділи алгоритмом під час стресу, що робити, коли довелося бігти в укриття з дитиною, що необхідно для зустрічей з дітьми на заняттях, як знизити психосоматичні прояви в педагогів.

Інформує психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна АКОЛОВИЧ

Відповідно до Закону України «Про авторське право і суміжні права» поширення інформації дозволено лише у випадку зазначення імені автора.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень