A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Гадяцької міської ради Полтавської області
"Абсолютно неважливо, наскільки геніальний ваш розум або стратегія – якщо ви граєте поодинці, то завжди програєте тим, хто грає в команді" (Рід Хоффман)

Про проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Так Котляревський у щасливий час вкраїнським словом розпочав співати»

Дата: 26.07.2024 14:49
Кількість переглядів: 19

Фото без описуШановні колегипошуковці та дослідники! Інформуємо вас, що Міністерство культури та інформаційної політики України, Департамент культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І.П.Котляревського, Полтавське обласне відділення (філія) ВГО «Українська бібліотечна асоціація» запрошують вас взяти участь у Всеукраїнській  науково-практичній конференції з міжнародною участю «Так Котляревський у щасливий час Вкраїнським словом розпочав співати», присвяченій 255-річчю від дня народження І. П. Котляревського.

Конференція відбудеться 04 вересня 2024 року в м. Полтава.  

Початок роботи об 11 год.

Формат конференції змішаний (офлайн+онлайн).

Напрямки роботи конференції:

  • Історико-культурний ландшафт Полтавщини часів Івана Петровича      Котляревського.
  • Іван Петрович Котляревський: особистість, творчий шлях, доля.
  • Іван Петрович Котляревський біля витоків українського театру.
  • Іван Петрович Котляревський: зачинатель нової української літератури. Його вплив на розвиток українського та світового письменства.
  • Вивчення творів Івана Петровича Котляревського в програмах навчальних закладів України як джерело національно-патріотичного виховання молоді.
  • Котляревський у світі (дослідження та вивчення життя і творчості Івана Петровича Котляревського за кордоном засобами бібліотек, шкіл, книжкових клубів, діаспор тощо).

Для підготовки збірника матеріалів конференції просимо завчасно надсилати анкету-заявку та електронний варіант статті з дотриманням вимог до оформлення матеріалів національного державного стандарту ДСТУ 8302 від 2015 року «Інформація та документація. Бібліографічне посилання. Загальні положення та правила складання» на електронну адресу: poltava_ounb@ukr.net  до 01 серпня 2024 року.

Форма анкети-заявки (Microsoft Word):

Фото без опису

Контактна особа для прийому заявок та матеріалів конференції:

Федорова Наталія Анатоліївна – секретар Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського,

телефон: (0532) 52-17-83.

Консультанти:

Стоян Вікторія Василівна, завідувач відділу краєзнавства,

тел. (0532) 60-90-99,

Щира Катерина Миколаївна – провідний бібліограф редакційно-видавничого відділу,

тел. (0532) 56-99-34.

Вимоги до оформлення матеріалів:

Оргкомітет приймає статті до збірника «Так Котляревський у щасливий час Вкраїнським словом розпочав співати» в електронному вигляді та анкетні дані про авторів до 01 серпня 2024 року.

Формат тексту: Microsoft Word. Орієнтація: книжкова. Нумерація сторінок: відсутня. Поля: верхнє, нижнє, ліве, праве – 2 см. Шрифт: TimesNewRoman, розмір (кегль) – 14. Міжрядковий інтервал: одинарний. Обсяг: до 7 сторінок. Оригінальність тексту: щонайменше 60%.

Матеріали розташовуються у такій послідовності:

а) УДК (зверху ліворуч);

б) прізвище та ініціали автора / авторів (окремий абзац з вирівнюванням
по правому краю);

в) назва населеного пункту (курсивом в круглих дужках з вирівнюванням
по правому краю);

г) назва статті (великими літерами, окремий абзац без відступів першого рядка з вирівнюванням по центру);

д) з абзацу курсивом – анотація (українською мовою);

е) з абзацу курсивом – ключові слова (6–8 слів);

є) постановка проблеми (один абзац);

ж) мета дослідження;

з) текст статті і висновки;

и) перелік використаних джерел та літератури.

Науково-практична конференція буде проведена із дотриманням вимог воєнного стану в очному форматі та онлайн.

Матеріали публікуються в авторській редакції. Фотокопії документів, фотознімків приймаються не більше трьох і докладаються в окремому файлі до статті з підписом. Наприклад: Фото1. Пам’ятник Івану Петровичу Котляревському в Полтаві. Фото 2. …

Фотокопії надсилати у форматі JPEG, роздільна здатність 300 dpi.

Повну відповідальність за зміст, достовірність наведених фактів, цитат, статистичних даних несуть автори опублікованих матеріалів. Статті, які не відповідають тематиці та вимогам оформлення, до друку не приймаються.

Конференція відбудеться в офлайн та онлайн форматі. Учасники з країн, часовий пояс яких не є синхронним з київським часом, надсилають відеоформат  виступу.

За результатами заходу буде створено електронний збірник матеріалів конференції, з яким можна буде ознайомитись на сайті бібліотеки. Доповідачі матимуть відкритий доступ до збірника.

Проїзд до м. Полтава та проживання учасників конференції за власні кошти або кошти організації, що надає відрядження.

Джерело: лист Полтавської академії неперервної освіти імені М.В.Остроградського від 26 липня 2024 №01-22/786 "Про  участь педагогів області у Всеукраїнській  науково-практичній конференції"


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень