A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Гадяцької міської ради Полтавської області
"Абсолютно неважливо, наскільки геніальний ваш розум або стратегія – якщо ви граєте поодинці, то завжди програєте тим, хто грає в команді" (Рід Хоффман)

Проведено територіальний семінар-практикум для вчителів математики та англійської мови «Бінарні уроки як формування міжпредметних компетентностей в умовах НУШ»

Дата: 26.04.2024 13:48
Кількість переглядів: 35

25 квітня 2024 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради на базі Сватківського опорного ліцею Краснолуцької сільської ради проведено територіальний семінар-практикум для вчителів математики та англійської мови закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської громад «Бінарні уроки як формування міжпредметних компетентностей в умовах НУШ».

Організатори заходу ставили за мету ознайомити педагогів з сучасними освітніми практиками  під час організації освітнього процесу у Сватківському опорному ліцеї Краснолуцької сільської ради, однією з яких є виховання гармонійної всебічно розвиненої особистості. Цікаві нестандартні уроки продовжуються позакласною роботою, де здобувачі освіти займаються дослідницькою роботою, вивченням іноземних мов, поглиблюють вивчення математики.

Семінар відкрила в.о. директора Гадяцького ЦПРПП Надія Мирошниченко, яка обґрунтувала актуальність та перспективність вибраної проблеми. Директор Сватківського опорного ліцею Петро Дудка цікаво представив заклад та роботу  вчителів математики і англійської мови.

У ході теоретичної частини консультант Гадяцького ЦПРПП Софія Ємець ознайомила педагогів з однією з пріорітетних форм реалізації міжпредметних звязків в умовах НУШ – бінарним уроком, запропонувала підхопити естафету проведення бінарних уроків з різних предметів в усіх закладах освіти, відмітила про широкі можливості майбутнього – це білінгвальне навчання в школі.

Під час практичної частини семінару вчитель математики Таміла Довгополик та вчитель англійської мови Мирослава Сіренко представили педагогам на бінарному уроці цілу низку цікавих та нестандартних методів і прийомів, які сприяли розвитку вміння п’ятикласників порівнювати, узагальнювати, робити висновки. Урок математики та англійської мови був побудований на тісних міжпредметних зв’язках, з активним використанням комп’ютерної техніки, був схожий на єдиний механізм, який посилює інтерес до вивчення двох предметів одночасно. Такі заняття дають змогу формувати гармонійно й інтелектуально розвинену особистість.

Голова територіальної спільноти вчителів математики Світлана Борис в своєму виступі відзначила важливість вивчення англійської мови як учнями так і вчителями математики, відмітила про широкі можливості бінарного уроку як однієї з пріоритетних форм реалізації міжпредметних зв’язків в умовах НУШ.

Людмила Рослик, голова територіальної спільноти вчителів англійської мови відзначила оригінальну форму проведення уроку, відмітила злагоджену роботу вчителів-предметників, які показали свою творчість, яка переростає у творчість учнів.

Змістовними, науковими були виступи учнів-членів шкільного наукового товариства Малої академії наук України Софії Гончаренко, призерки ІІ етапу  Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України  у 2023/20234 навчальному році та Артема Мінченкова, призера І (територіального) етапу обласних математичних змагань імені М.В.Остроградського.

Психологічний тренінг «Ментальне здоровя», який провела практичний психолог ліцею Ніна Стіба, емоційно розвантажив вчителів та зарядив  позитивом.

А в англо-математичній кав’ярні «Хороший настрій» учасники семінару продемонстрували свої навички всіх видів мовленнєвої діяльності, розвивали логічне мислення, формували та розвивали навички співпраці (робота в групі, взаємодопомога), показали позитивне ставлення та інтерес до вивчення англійської мови та математики.

Підсумок семінару було проведено у формі круглого столу, під час якого учасники семінару-практикуму ділилися враженнями, обмінювалися думками від побаченого та почутого. Запрошені вчителі відзначили високий професійний рівень педагогів, доцільність і практичність такого методичного заходу.

Комунальна установа «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради висловлює щиру вдячність педагогічному колективу Сватківського опорного ліцею, особливо директору Петру Дудці, заступникам директора Любові Хлібко, Жанні Коваленко, педагогам Тамілі Довгополик, Мирославі Сіренко, Ніні Стібі, Таїсії Таран за творчість, креативність, гостинність та сприяння у проведенні семінару-практикуму для вчителів математики та англійської мови.

 

Інформує консультант Гадяцького ЦПРПП Софія ЄМЕЦЬ

Відповідно до Закону України «Про авторське право і суміжні права» поширення інформації дозволено лише у випадку зазначення імені автора.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень