A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Гадяцької міської ради Полтавської області
"Абсолютно неважливо, наскільки геніальний ваш розум або стратегія – якщо ви граєте поодинці, то завжди програєте тим, хто грає в команді" (Рід Хоффман)

ІІІ Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України

Дата: 09.08.2023 17:15
Кількість переглядів: 117

З метою культурно-освітнього розвитку, формування у дітей і підлітків національної ідентичності, патріотичного виховання; соціальної підтримки талановитої молоді, сприяння їхній самореалізації та творчому розвитку, активного залучення творчої молоді до соціально-вагомої діяльності; популяризації волонтерської діяльності дітей та підлітків в умовах воєнного стану, Благодійний фонд «Об’єднання світових культур» / United World Cultures Foundation / UWCF, Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення, Українська молодіжна правнича асамблея проводять ІІІ Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України.

До участі у Конкурсі запрошуються діти віком від 4 до 18 років з України та української діаспори різних країн світу.

Конкурс проводиться за двома категоріями – малюнок та фотографія. Авторами конкурсних робіт можуть були лише учасники конкурсу – діти віком від 4 до 18 років. У категорії «Малюнок» індивідуальна конкурсна робота на обрану тематику подається у одній з чотирьох вікових номінацій, у категорії «Фотографія» конкурсна робота може бути як індивідуальною, так і колективною.

Учасник конкурсу гарантує, що конкурсні роботи раніше не брали участі в інших конкурсах, є автентичними, не порушують авторські права інших осіб. У разі виявлення на будь-якому етапі конкурсу плагіату чи інформації про участь роботи в минулому в інших конкурсах, за вмотивованим рішенням Організаційного комітету, роботу буде вилучено з участі в Конкурсі, а учасника – дискваліфіковано. Відповідальність за порушення авторських прав третіх осіб несе учасник Конкурсу та його законний представник.

Номінації в категорії «Малюнок» (за віком):

• Перша Молодша група (від 4 до 6 років);

• Друга Молодша група (від 7 до 10 років);

• Середня група (від 11 до 14 років);

• Старша група (від 15 до 18 років).

Малюнок має бути виконаний в довільній графічній чи живописній техніці (олівці, фломастери, фарби, авторська техніка) на форматі А4 чи А3 та бути автентичним.

У категорії «Малюнок» один учасник Конкурсу, обравши відповідну вікову номінацію, має право подати не більше 3 (трьох) конкурсних робіт на одну чи три різні тематики.

Пропонуємо наступні тематики для конкурсної роботи у категорії «Малюнок»:

• «Нащадки славних козаків» – на малюнку зображуються українські захисники, їхні героїчні вчинки та подвиги;

• «Герої без зброї» – на малюнку зображуються рятувальники, лікарі, енергетики, комунальники, волонтери, вчителі тощо, які своєю діяльністю під час повномасштабного вторгнення наближають перемогу України;

• «Історична постать України» – на малюнку зображуються особистості (військові, політичні, культурні, громадські діячі тощо), які зробили в минулому чи роблять наразі значний внесок у формування української державності, здобуття та захист незалежності, суверенітету та виборюють перемогу України;

• «З піснею до Перемоги» – на малюнку зображується сюжет пісні українського виконавця/-ів, яка стала популярною під час повномасштабного вторгнення рф в Україну, підтримує моральний та бойовий дух українців, описує події сьогодення тощо;

• «Рідний край» – на малюнку зображуються місця (природа чи архітектура), які є візитівкою села, селища, міста, району чи області, в якій наразі мешкає учасник Конкурсу, чи мешкав до початку війни та був вимушений виїхати;

• «Українські традиції» – на малюнку зображуються українські культурні традиції, побут, страви, ремесла тощо;

• Інша тематика конкурсної роботи в рамках загальної теми конкурсу «Що для мене Україна?»

Категорія «Фотографія» не містить окремих номінацій та вікового розподілу. На Конкурс подаються не більше 5 фотографій (конкурсних робіт), які відображають одну або дві волонтерські ініціативи, в яких брала участь одна дитина чи група дітей (клас, гурток, колектив тощо) та була направлена на допомогу українським військовим, переселенцям, постраждалим внаслідок війни, тваринам тощо. Разом із фото надається описання (до 5 речень) зображеної волонтерської ініціативи, а саме: в чому полягала волонтерська ініціатива, ким, де, коли і для кого вона проводилася, кому і як в її результаті допомогли.

За власним бажанням конкурсант може подати відео тривалістю до 1 хвилини з власною розповіддю на тему Конкурсу, яке НЕ є конкурсною роботою та НЕ буде оцінюватися Журі Конкурсу, а буде використане Організаторами конкурсу для монтажу загального відео «Україна: шлях до перемоги», яке буде розміщено на YouTube-каналі фонду та соціальних мережах Організаторів конкурсу.

ВИМОГИ ДО РОБІТ ТА ЇХ ДОСТАВКА

Конкурсні роботи подаються виключно в електронному форматі (відскановані чи якісно сфотографовані у форматі jpg, jpeg, png). До конкурсної роботи обов’язково додається опис зображеного.

Прийом конкурсних робіт триває з 01 серпня до 24 серпня 2023 року включно.

Конкурсна робота разом із заявкою (із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові конкурсанта, дати народження, контактного телефону, електронної адреси, місця проживання, контактної інформації законних представників, назви номінації, назви конкурсної роботи та короткого описання зображеного на малюнку чи фото) подається до Організаційного комітету, шляхом її завантаження та заповнення спеціально створеної GOOGLE-ФОРМИ, розташованої за ПОСИЛАННЯМ , дотримуючись всіх зазначених в ній вказівок.

ДЕТАЛЬНІ УМОВИ УЧАСТІ У КОНКУРСІ МІСТЯТЬСЯ У ПОЛОЖЕННІ ПРО КОНКУРС.

Організаційний комітет та Організатори вважають, що конкурсанти та їхні представники, заповнивши GOOGLE-форму та завантаживши у ній конкурсні роботи, згідно чинного законодавства України, надають свою згоду на обробку, збір та розповсюдження відповідної інформації, в тому числі персональних даних, погоджуються на безоплатну демонстрацію конкурсних робіт, розміщення конкурсних робіт на виставці конкурсних робіт, у мережі Інтернет та ЗМІ; ознайомлені з Положенням про Конкурс, погоджуються з його умовами та визнають результати Конкурсу

Оголошення переможців Конкурсу відбудеться 31 серпня 2023 року на сайті та у соціальних мережах Благодійного фонду «Об’єднання світових культур». За всіма оголошеннями щодо етапів проведення Конкурсу слідкуйте також у соціальних мережах: Facebook-сторінка UWCFInstagram-сторінка UWCF.

У разі ухвалення Організаторами конкурсу рішення про проведення виставки відібраних робіт учасників Конкурсу, Оргкомітет має право запросити оригінал Конкурсної роботи у категорії «Малюнок» у учасника Конкурсу та роздрукувати Конкурсну роботу у категорії «Фотографія» з метою оформлення та проведення виставки. В окремому запиті про надіслання оригіналу Конкурсної роботи Оргкомітет зазначить спосіб доставки, поштову адресу та контактні дані одержувача.

Контактні дані Оргкомітету. У разі виникнення питань щодо організації та проведення Конкурсу просимо Вас звертатися до Організаційного комітету Конкурсу виключно електронною поштою за адресою: konkurs@uwcfoundation.com

Партнерами ІІІ Всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій «Що для мене Україна?» є Датацентр «Парковий», бренд MiMiMilk, видавництво «Ранок», Сервіс-центр 24print та інші.

Довідково про Конкурс: У 2020 та 2021 роках Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України, зібрав 17 102 роботи від 9 596 учасників – дітей віком від 3 до 18 років з України та української діаспори різних країн світу. Роботи надходили зі всіх куточків України та багатьох інших країн, а саме: Австралії, Австрії, Естонії, Ізраїлю, Італії, Казахстану, Канади, Киргизстану, Кіпру, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Туреччини, Швеції та Швейцарії. Серед учасників конкурсу – діти, які навчаються чи просто полюбляють малювати / фотографувати, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю та неповнолітні, які відбувають покарання у виховних колоніях, та «складні підлітки».

У минулі роки проведення Конкурсу підтримували: Радниця-Уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство молоді та спорту України, Міністерство юстиції України, Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерство закордонних справ України, Національна соціальна сервісна служба України, Український державний центр позашкільної освіти, Київська міська рада, Департамент молоді та спорту, Департамент культури та Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Державне підприємство «Центр захисту інформаційного простору України», Асоціація благодійників України та інші.

Переможців обирали видатні політики, громадські діячі та художники. В перший рік головою журі став Перший Президент України, Герой України КРАВЧУК Леонід Макарович, другий – Радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації ГЕРАСИМЧУК Дар’я.

Детальна інформація про конкурс у 2020 році

Детальна інформація про конкурс у 2021 році

За матеріалами з сайту Благодійного фонду «Об’єднання світових культур» "UWCF, United World Cultures Foundation"


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень