A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Гадяцької міської ради Полтавської області
"Абсолютно неважливо, наскільки геніальний ваш розум або стратегія – якщо ви граєте поодинці, то завжди програєте тим, хто грає в команді" (Рід Хоффман)

Проведено семінар-практикум для асистентів вихователів, вихователів інклюзивних груп закладів дошкільної освіти

Дата: 03.03.2023 15:53
Кількість переглядів: 33

3 березня 2023 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради на базі ЗДО «Веснянка» Гадяцької міської ради проведено семінар-практикум для асистентів вихователів, вихователів інклюзивних груп закладів дошкільної освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Латенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад «Впровадження інноваційних технологій в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами».

Пріоритетними напрямами впровадження інноваційних технологій у освітній процес дітей з особливими освітніми потребами є сприяння соціальному, емоційному та когнітивному розвиткові кожної дитини з тим, щоб вона відчувала себе неповторною, повноцінною, брала активну участь у суспільному житті. Успішність організації освітнього процесу забезпечується за рахунок введення нових технологій та правильній організації розвиткового простору.

Розпочали семінар-практикум з вітального слова Тетяни Гури директора та вихованців ЗДО «Веснянка», які порадували учасників заходу весняною музичною композицією.

Тетяна Аколович, психолог Гадяцького ЦПРПП (координатор з питань дошкільної та інклюзивної освіти) ознайомила присутніх з умовами організації інклюзивного освітнього середовища в закладах дошкільної освіти.

Про впровадження інноваційних технологій та методик в роботі інклюзивних груп в ЗДО «Веснянка» Гадяцької міської ради розповіла вихователь-методист Олена Погоріла, яка презентувала майстер-клас «Формування елементарних математичних уявлень із використання наборів Ф.Фребеля «Дари Фребеля».

З питанням реалізації індивідуальної освітньої траєкторії дітей з особливими освітніми потребами звернулася до присутніх асистент вихователя інклюзивної групи ЗДО «Веснянка» Гадяцької міської ради Марина Іващенко.

У практичній частині педагоги переглянули майстер-клас музичного керівника Марини Степаненко «Використання дарів Ф.Фребеля на музичних заняттях з дітьми дошкільного віку» та вихователя логопедичної групи Надія Неділько майстер-клас «Використання логопедичної ляльки та прийому навмисної помилки на занятті з мовленнєвого розвитку «Казка «Рукавичка».

Практичний психолог Оксана Павлюк запропонувала вправу для психологічної підтримки батьків, які виховують дітей з особливими освітніми потребами «Паперовий чоловічок».

На завершення заходу учасники семінару-практикуму мали змогу відвідати ресурсну кімнату «Казковий сад», інклюзивну групу «Калинка».

Після виконання програми підвищення кваліфікації учасники, які пройшли вихідне діагностування, отримають сертифікат, перевірити який можна буде на сайті Гадяцького ЦПРПП https://gdc.cprpp.org.ua (розділ меню «Підвищення кваліфікації педагогічних працівників» – «Підвищення кваліфікації у ЦПРПП») – сертифікат учасника семінару, що відповідає вимогам чинного законодавства.

Інформує психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна АКОЛОВИЧ

Відповідно до Закону України «Про авторське право і суміжні права» поширення інформації дозволено лише у випадку зазначення імені автора.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень